Glögg

| 2 kommentarer

Tycker mycket om glögg och att prova nya saker, så iår fick jag för mig att testa att koka min egen. Trodde det skulle vara jobbigt och ta en massa tid, men Emma hade ett super recept, eller egentligen är det Birgitta, Emmas mamma som har det 😉

Jag använde:

DSC_0088 (3)

2 bitar ingefära (ungefär som den på bilden använde jag), ett pomeransskal, 3 kanelstänger, 2tsk hela nejlikor och 1tsk kardemummakärnor, 5 dl vatten och ½dl socker.

DSC_0089 (2)

Skala ingefäran gör man bäst med en sked, och drar skedens blad över ingefäran.

DSC_0090 (2)

Sedan kokkar du ihop detta

DSC_0092 (2)

i 15 min. Sedan får det dra ett par timmar eller över natten.

DSC_0005

Jag hällde det på en flaska. Första omgången drack vi upp redan igårkväll, så jag gjorde en dubbelsats så flaskan skulle vara fylld.

När den sedan ska drickas blandar du den antingen med vin eller stark saft. Väljer du saft blandar du så här:

3dl koncentrerad saft, 1dl vatten och 1-1½dl glöggkoncentrat

DSC_0006

Gjorde en fin etikett, med en liten grankvist blir det en perfekt gå bortpresent nu i jultider.

DSC_0094 (2)

Den ska sedan avnjutas i dessa små söta glöggmuggarna som jag fyndade i en FB-grupp för 10kr 🙂

2 thoughts on “Glögg

  1. Emschen skriver:

    Åh den är så god lilla mors glögg! Måste nog göra en sats jag å.
    Får man smaka imorgon? 😉
    Kram

  2. Frida skriver:

    Det var väl planen, att vi skulle dricka idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer