Fint väder

| En kommentar

Imorse när jag vaknade, var det klarblå himmel och sol, sen molande det på, så efter frukost fick jag bråttom ut på promenaden!
Gick i godan ro, kollade klockan och precis då brakar det till framför mig och jag hinner se 2 rumpor på 2 rådjur som sprang åt var sitt håll! En råbock och en hind (heter det va?) *
Hann inte fota råbocken för den smet in i snåren innan jag fick upp mobilens kamera, men jag ställde mig en bit bort, lite dold av ett tråd och väntade in hinden som sprang in i en trädgård. Mycket riktigt, strax kom hon smygande!

image

Så fint! Ännu en fördel med att bo i Höör!  Inte långt till grusvägar och skogen och dess invånare!
Fortsatte sen min promenad förbi Rörhönornas damm.  Ungarna har växt till sig, men jag behöver fortfarande en riktig kamera för att fånga dem på bild!
Gick vidare mot Skånes mitt (som jag glömde fota idag med) och bredvid cykelvägen låg där ett litet fågelägg.

image

Ett litet, litet, ljusblått ägg. Har försökt googla, men hittar inget som kan hjälpa mig att hitta vem som lägger dessa ägg.. Om ni jämför storleken med klöverbladet bredvid så förstår ni hur litet det är.
Nu ska jag vila en stund, för idag har jag en trött dag! En dag med spänningar i nacken som ger mig yrsel! Men jag återkommer!

*Moster kommenterade att det heter Get, inte hind. Vilketjag egentligen visste, men det satt låååååååångt in 🙂

Ägget är antagligen Svartvit Flugsnappares..

1 thought on “Fint väder

  1. ninni skriver:

    Rådjurshonan heter get, det är hjorten som kallas hind 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentar