Mazarintårta

| 2 kommentarer

DSCN0037

 

Detta är verkligen en favorit hemma hos oss! Det är mannen som bakar då! Slagsmål om smulorna.. Allt började när han hade fredagsfika med ett gäng jobbarkompisar på 90-talet. Det skulle vara hembakat! Så han testade sina favoriter. Enligt svärmor har mazariner alltid varit mannens favorit  🙂

Det här behöver du till botten:

3dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

100g smör

1/2dl socker

1/2 ägg (därför gör Niklas alltid dubbel sats)

Smörj formen. Arbeta ihop ingredienserna och ställ kallt i några timmar. Tryck eller kavla ut degen och klä formen.

DSCN0038

Gör sedan fyllningen som består av:

50g smör

150g mandelmassa

2 ägg

3msk vetemjöl

1/2tsk bakpulver.

Rör smöret mjukt, tillsätt mandelmassan och äggen (ett i taget). Rör ner mjöl och bakpulver.

DSCN0036

Häll i fyllningen i botten. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 15minuter. Låt kakan svalna helt och häll sedan på en glasyr av 2dl florsocker och lite vatten.

Njut!

DSCN0039

 

Allra bäst i sällskap av goa vänner!

2 thoughts on “Mazarintårta

  1. Maria skriver:

    Det där en verkligen en barndomskaka för mig men numer är jag inte så förstjust i mazariner så antar att kakan inte går hem heller även om jag minns den som väldigt god

  2. Therese skriver:

    Mums! Tror min mor gör något liknande som också är smaskit, tack för dina tips, M ska opereras på en privatklinik, så nu tänkte jag till och tog ett hotell i anslutning till det, måste ju tänka praktiskt! KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer