Viktiga ”grejjer”

| 2 kommentarer

Som ni kanske förstod på förra inlägget så smet vi från Skåne en stund (eller 2).

Jag har haft hemlängtan HELA sommaren! Ibland går det bara inte ihop! Trots sjukskrivning! Resten av familjen har ju saker att göra, och åka själv är ju inte till att tänka på 🙂

Men i fredags fyllde pappa 65 år och det måste ju firas, så vi packade in oss i bilen och åkte upp.. Sov som sagt väldigt bra 🙂

DSC_0001

Var tvungen att fotografera mammas vackra höstanemoner! Skulle haft med mig några plantor hem, men mamma fick annat att tänka på!

DSC_0002 (2)

Visst är de vackra?

DSC_0004

Vi fick ju ta en hundpromenad med på lördag morgon. Allihop! Längs med sjön. Kunde varit solsken, men vi fick (nästan) inget regn på oss åtminstone!

DSC_0009

Maja ställde som vanligt gärna upp på bild.

DSC_0012 (2)

Mellan bryggorna lärde jag mig simma! Oavsett väder! Kan fortfarande minnas hur vi satt och frös på ”uppvärmningen”. Det tog en stund att bli varm! Men simma lärde vi oss! Fanns inget badhus, utan det var här vi fick lära oss, när det var dags för simning i skolan bussades vi till Växjö.

DSC_0015 (2)

Detta är Sjösås gamla kyrka. Liten och mysig! Gammal med! Vet inte hur gammal. Där har jag stått ett par midnattsmässor och sjungit. Mysigt!

DSC_0020 (2)

Sedan fortsatte vi genom Hembygdsparken, med dess gamla små hus! Hur små var de vuxna förr egentligen?

DSC_0022 (2)

På denna trappan satt Niklas och jag för 13 år sedan. Här i hembygdsparken tog vi våra bröllopsfoton!

Är så glad att vi valde att fotograferas utomhus och att solen sken!

DSC_0023 (2)

Sista stället att besöka var båthuset som innehåller en valkäke och en kota från en Blåval. Hur de hamnade där vet jag knappt! Har säkert hört det en miljon gånger, men vet att det var en Sjökapten som har skänkt dem och som jag förstod det så hade han ingen anknytning till Braås utan bodde i närheten på äldre dar!

Det var min lilla Nostalgitripp. Sedan bar det hemåt för att vila innan kalaset. Kalaset blev som det brukar! Mycket skratt, mycket prat, mycket glädje! Extra mycket glädje var det denna gången då vi fått en ny medlem i släkten! Ett litet kusinbarn som många fick träffa för första gången (Jag har sån tur så han bor med sina föräldrar i Malmö så vi hade redan fått mysa). Jag fick migrän och tillbringade en stund i mammas säng, men vem kan ligga i en säng i ett hus med kalas? Inte jag! och det får jag betala för idag.. Så nu får jag nog ta och runda av här och krypa i säng lite tidigare än vanligt!

OOH! En sak till! Det har varit orienteringstävling idag och sonen kom 2:a i sin klass! Jättekul!

Nu sängen!!

2 thoughts on “Viktiga ”grejjer”

 1. Emschen skriver:

  Fick morfar något speciellt i födelsedagspresent. Hint hint 😉

  Älskade småland!

  Kram

  1. Frida skriver:

   Ja, han fick ett mycket fint foto av sina barnbarn! Eller ett med 2 av dem (som alla tyckte var jättefint) och ett med alla 5 barnbarnen som var mycket fint det med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer